Kinda kommun

Historia om kinda kommun

Kinda är en gammal kulturbygd där människor bott i över 5000 år. Här finns spår i form av fornborgar, askängar och gravfält. Kinda är också en naturbygd med grottor, grytor och naturreservat.I Kinda är det nära till det vackra.
Det finns upplevelser av de mest skiftande slag. Från golf och ridning till fotvandring och grottäventyr. Här bor du för att njuta av din fritid. Vi har en levande kulturbygd med konstutställningar, kulturevenemang och rikt föreningsliv. I musikskolan spelar vi träblås, bleckblås, bas, gitarr, slagverk och stråk.
I Kinda kommun bor cirka 10 000 människor.  I Kinda finns det många föreningar och ett rikt kulturliv. Här finns möjlighet till bra boende i vackra miljöer, där det är nära till både sjö och skog. Kinda har ett vackert landskap med ängar, åkrar, berg, sjöar och skogar som erbjuder fina naturupplevelser. Kinda kanal flyter genom landskapet.
Från Kinda är det 55 km till Linköping och 40 km till Vimmerby och många pendlar enkelt med tåg eller buss till och från jobb eller studier. Från Linköping går det bra kommunikationer till övriga Sverige. I Kinda finns många små och medelstora industrier och serviceföretag. Många som bor där har småföretag inom turism och kreativa yrken. Största arbetsgivaren är Kinda kommun. De flesta jobben finns inom offentlig förvaltning (förskolor, skolor, äldreboende, omsorg och kommunal administration) samt inom tillverkningsindustri, jordbruk, skogsbruk, handel och turism.
I Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimat är Kinda kommun på plats 120 av 290. Kinda har klättrat från plats 202 till 120 sen 2007. Det finns många olika boendealternativ i Kinda, antingen på landsbygden, i en mindre by eller i någon av tätorterna. Kommunen vill kunna erbjuda bra miljöer för boendet och är även positiv till att det byggs nya bostäder på landsbygden. Den som vill kan kombinera sitt boende med till exempel hästhållning eller någon annan verksamhet.
Det finns lediga tomter för bostäder i de flesta av kommunens tätorter. Rimforsa är för närvarande den mest expansiva orten, där det finns mer än 50 lediga tomter till salu. Dessutom planeras det för fler bostadstomter i vackra lägen nära sjön Åsunden. För den som vill bygga är det enkelt och smidigt att söka bygglov hos kommunens miljö-, bygg- och räddningsnämnd som har en liten och effektiv förvaltning. De har nära mellan tjänstemännen och om du har frågor som rör någon annan förvaltning så får du givetvis hjälp även med detta. I Kinda kommun erbjuds barn och ungdomar omsorg och utbildning i form av förskola, familjedaghem, öppen förskola, fritidshem, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola.
Inom kommunen finns även utbildning för vuxna. Stöd och omsorg ,Kinda kommun erbjuder service och hjälp i många olika situationer. Det kan gälla rådgivning i enkla frågor lika väl som stöd och hjälp i en allvarlig fråga.
Kultur och fritid/Kinda är en gammal kulturbygd där människor bott i över 5000 år. Där finns spår i form av fornborgar, askängar och gravfält. Kinda är också en naturbygd med grottor, grytor och naturreservat,.
Det finns upplevelser av de mest skiftande slag. Från golf och ridning till fotvandring och grottäventyr.
Kinda har en levande kulturbygd med konstutställningar, kulturevenemang och ett rikt föreningsliv.
I musikskolan spelas träblås, bleckblås, bas, gitarr, slagverk och stråk.
Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s